Keurmerken

STIP certificaat WesselinkWesselink Kozijnen produceert geveltimmerwerk voor zowel nieuwbouw als renovatie. Buitenkozijnen worden geleverd met het KOMO-certificaat, garantie volgens “SGT” en met hang- en sluitwerk volgens “Weerstandsklasse 2”, noodzakelijk voor het verkrijgen van het “Politiekeurmerk” voor de woningbouw.

Komo keurmerk voor Wesselink BVHet “KOMO-keurmerk” wordt afgegeven door de Stichting Keuringsbureau Hout (SKH) en door middel van onaangekondigde bezoeken van inspecteurs wordt gecontroleerd of de productie van de kozijnen, ramen en deuren in overeenstemming met de voorschriften plaatsvindt.   Het certificaat kunt u bekijken via Komo Certificaat Wesselink

Garantiefonds keurmerk voor Wesselink BVDe “ SGT-Garantie” wordt afgegeven door de stichting Garantiefonds voor Timmerwerk (SGT) en heeft betrekking op de buitenkozijnen, ramen en deuren van door ons geleverd timmerwerk en het betreft een verzekerde garantie van 10 jaar in overeenstemming met de door de SGT gehanteerde voorwaarden ten aanzien van de toegepaste “Concepten”.

FSC keurmerk voor Wesselink BVIn het kader van het duurzaam bouwen is Wesselink Kozijnen aangesloten bij het keurmerk “FSC®”.

passief bouwen keurmerk voor Wesselink BVWesselink Kozijnen is tevens gecertificeerd voor het “ Concept IV” waardoor ook meerjarig onderhoud van de geleverde kozijnen kan worden aangeboden alsook voor het toepassen van kozijnen in het “Passiv Bouwen”
Omdat de zogenaamde “Schuifraam-look” kozijnen die veelvuldig in de binnenstad van de grote steden voorkomen niet in de KVT staan opgenomen konden deze kozijnen niet onder KOMO/SGT en met Weerstandsklasse 2 worden geleverd.

Wesselink Kozijnen heeft deze kozijnen zelf laten testen bij het SHR waardoor wij de enige leverancier van dit type kozijn ( zowel nieuw- als inhaakkozijn) zijn die deze kozijnen wel onder KOMO/SGT en met Weerstandsklasse 2 kan leveren.

Wesselink BV is lid van de TimmerSelekt GroepTevens maakt Wesselink Kozijnen deel uit van de “Timmerselekt Groep” ; dit is een groep van timmerfabrikanten en aanverwante bedrijven die het houten kozijn naar een hoger kwaliteitsniveau willen brengen met doordachte innovaties zoals het CD-stelkozijn, de ventilerende onderdorpel in het Selekt Movair kozijn en de Selekt Nibostone voorzetdorpel.

Wesselink is sinds 2018 aangesloten bij STIP en garandeert daarmee dat zij alleen verantwoord geproduceerd hout inkoopt en gebruikt in de productie.